Дрогобицький благодійний фонд оголосив конкурс оригінальних ідей благоустрою історичного центру

Конкурс “Код міста” розпочався у Дрогобичі Львівської області. Його ініціатором став Андрій Веселий – підприємець та голова благодійного фонду. Цей проект покликаний зробити центр міста більш сучасним, покращити його вигляд.

Участь у конкурсі можуть взяти містяни, які не байдужі до проблем історичної частини Дрогобича. Андрій Веселий має сподівання, що таким чином вдасться привернути увагу громадськості до цих проблем та продемонструвати, яким привабливим та сучасним може стати місто.

Для участі у конкурсі треба сфотографувати будь-яку локацію середмістя. Це може бути архітектурна споруда, площа, сквер, подвір’я чи вулиця. Зробивши фото, необхідно описати ідею оновлення, реставрації обраного об’єкта.

Для ілюстрування своїх робіт конкурсанти можуть використовувати не лише фото, але й презентації, ескізи, моделі, виконані у 3D.

Готові проекти треба надіслати до 15.07.2020 на e-mail організатора: fondveselogo@gmail.com.

Після завершення дедлайну буде обрано троє переможців. Нагородою для них стане грошова премія від Благодійного фонду родини Веселого.

Організатори конкурсу вважають, що Дрогобич має особливий галицький характер та величезний нерозкритий потенціал. Він зумовлений природною красою, наявністю великої кількості історичних та архітектурних пам’яток. Місту вже майже тисяча років, воно має багату історію та є другим за кількістю населення на Львівщині. Представники фонду вважають Дрогобич перспективним туристичним напрямком. Вони сподіваються на подальший економічний розвиток міста та створення умов для його інвестиційної привабливості.

Проект задумано саме для популяризації цих думок.

Андрій Веселий впевнений, що дрогобичани люблять своє місто, історію якого знають та шанують. Архітектура Дрогобича, за його словами, налічує безліч пам’яток, які викликають захоплення, але потребують відновлення та збереження. Голова Фонду наголошує, що часи змінюються, а з ними невпинно змінюється і місто. На його думку, воно має розвиватися, постійно оновлюючись та використовуючи свій рекреаційний та інвестиційний потенціал. Підприємець впевнений, що занедбані будинки, пошарпані фасади, неякісне дорожнє покриття, незаконні споруди малих архітектурних форм псують історичний центр. Це не тільки заважає розвитку туризму, але й створює дискомфорт для містян.

Необхідність змін, потреба в оригінальних ідеях з благоустрою, важливість їх просування та втілення надихнули організаторів “Коду міста”. Вони бачать вихід у залученні українських та іноземних інвесторів, бо розуміють, що у бюджеті на це коштів не вистачає. А свідомі та творчі мешканці, якими сповнений Дрогобич, будуть мати можливість реалізувати власне бачення облаштування рідного міста.

За перебігом конкурсу можна стежити на офіційній сторінці фонду-організатора у Facebook.