itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Уряд відпустив ціни на пальне у "вільне плаваня"

Кабінет міністрів вирішив тимчасово відмовитися від державного регулювання цін на бензин і дизель. Про це під час національного телемарафону заявила перша віцепрем’єрка, міністерка економіки Юлія Свириденко.

Ми з боку держави призупинимо цінове регулювання, щоб оператори ринку могли наситити ринок необхідним ресурсом. Щоб вони могли весь доступний ресурс на європейському чи навіть не європейському ринку транспортувати в Україну.

В уряді очікують, що граничні ціни на дизпаливо будуть не вищими за 58 грн, на бензин – не вищими за 52 грн.

Читайте також

Дефіцит пального: що відбувається на АЗС та коли з'явиться достатньо бензину

Якщо оператори ринку зловживатимуть становищем, проти них запроваджуватимуть санкції. "Ситуація моніторитиметься щодня", – пообіцяла Свириденко.

Знищення Кременчуцького НПЗ, який був основним виробником пального в Україні, а також низки великих нафтобаз призвели до дефіциту пального на АЗС. Ситуація має владнатися протягом декількох тижнів, доки ринок не перелаштується на поставки з ЄС.

Нагадаємо, що раніше Свириденко заявила, що Кабмін ухвалив низку рішень, які дозволяють направити на ринок 70 тис. тонн бензину та майже 40 тис. тонн дизеля, що має знизити дефіцит пального.

Водночас вона рекомендувала українцям готуватися до "європейських цін" на пальне.

По материалам: Подробности