Міністерство охорони здоров’я оголосило конкурс на зайняття посади нового очільника Донецького національного медичного університету. Відповідний наказ підписав міністр Віктор Ляшко. 

Донецький національний медичний університет завжди був одним з найпотужніших закладів східної частини України. ДНМУ здійснює підготовку не лише вітчизняних здобувачів вищої освіти, але й іноземних громадян, проводить підвищення кваліфікації лікарів, має власну університетську клініку та потужний науковий підрозділ, який виконує наукові дослідження і розробки.

«Для учасників конкурсний відбір є амбітним викликом, адже ДНМУ потребує управлінця, здатного ефективно розбудовувати роботу Університету, об’єднати його структурні підрозділи та готувати висококваліфікованих, конкурентоспроможних фахівців у сфері охорони здоров’я», — наголошують у МОЗ.

Контракт із попереднім ректором, Петром Кондратенком, розірваний достроково. Таке рішення було прийнято на підставі пропозиції комісії, що оцінювала ситуацію в навчальному закладі на основі комплексного звіту за напрямами роботи, акту перевірки Державної служби якості освіти України та фактів встановлення порушень Закону України «Про вищу освіту». Комісія для надання оцінки ситуації у вищому навчальному закладі була утворена в МОЗ зважаючи на численні звернення, які надходили до Міністерства від професорсько-викладацького складу та студентської спільноти. 

Також МОЗ зверталося до Державної служби якості освіти України щодо проведення заходів державного нагляду в Університеті.

Довідково: Відповідно до пункту 11 Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 № 726 (далі – Методичні рекомендації), прийом документів претендентів здійснюється засновником закладу протягом двох місяців із дня розміщення оголошення про проведення конкурсу.

Источник: МОЗ