Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, що вносить зміни до Програми медичних гарантій та збільшує тариф по пакету “Стаціонарна допомога пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19, спричиненою коронавірусом SARS-CoV-2” до 634 330 грн з 1 листопада 2021 року. Таким чином медзаклади, що працюють із хворими на COVID-19, зможуть отримати підвищені виплати уже за листопад.

“Вже майже місяць медики працюють у посиленому режимі. Споживання кисню хворими з коронавірусною хворобою зросло в 5 разів. Тому ми бачимо необхідність збільшити вартість ковідного пакета, який буде виплачуватися для тих медзакладів, які працюють із хворими на COVID-19. Додатково пацієнтів за ці гроші забезпечуватимуть лікарськими засобами, що потрібні для лікування в умовах інтенсивної терапії та надання медичної допомоги в умовах денного стаціонару”, – коментує міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

Попередньо глобальна ставка ковідного пакета становила:

  • 577, 7 тис. грн –  з 1 жовтня 2021 року,
  • 554 тис. грн –  з 1 квітня по 30 вересня 2021 року.

Оплата за надання медичних послуг у зв’язку із запропонованими змінами відбуватиметься в рамках видатків, передбачених на реалізацію програми медичних гарантій у 2021 році. Зокрема за кошти, які були акумульовані у зв’язку зі зменшенням захворюваності на COVID-19 у літній період. 

Питання доцільності збільшення тарифу було обговорено на засіданні Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, яке відбулося 29 жовтня в Одесі за участі Президента України.

Источник: МОЗ