У всьому світі ми можемо знайти товари з Китаю. Найбільшою популярністю вони користуються, звісно, в самому Китаї.

«Китайцям пощастило», – скажете ви. А, ні. Українці теж мають змогу безперешкодно обрати та купити товари з Китаю.

Що замовити в Китаї

Незнання нюансів шопінгу в Китаї, як і в будь-якій країні, може обернутися розчаруванням від покупки, поганою якістю виробу і взагалі зайвими витратами. Для початку давайте торкнемося шопінгу в Китаї в загальних рисах.

Китай – це багатолика і дуже самобутня країна. Безліч туристів з усього світу приїжджають в Китай, щоб познайомитися з його культурою, історією, філософією. Поряд з сучасними технологіями та досягненнями, тут шанують традиції старовини. Саме завдяки цьому національні промисли й ремесла не тільки не забулися, а й перейшли на новий етап розвитку.

У Китаї у вас є можливість придбати масу всілякої продукції:

  • одяг,
  • побутову техніку,
  • ювелірні вироби,
  • антикваріат,
  • предмети ручної роботи.

Та багато чого іншого. Причому, велика частина цих речей унікальна у своєму роді й не має аналогів в жодній іншій країні. Якщо вас цікавлять повсякденні дрібниці, то китайські онлайн магазини запропонують їх в необмеженій кількості. То як замовити?

Оплата

При оплаті замовлення в китайському онлайн магазині слід бути особливо обережним (дружиною). Вибір правильного методу оплати вбереже Вас від можливого обману і крадіжки даних.

банківський переказ – вважається одним з самих ненадійних, теоретично Ви можете подати заяву на повернення грошей (chargeback) через шахрайської транзакції, але по факту домогтися позитивних результатів вкрай складно;

Western Union та інші схожі системи – взагалі не мають можливості опротестувати платіж

оплата безпосередньо картою – небезпечна не стільки через невисокий шансу повернути гроші через chargeback, скільки через незахищеного, незашифрованого з’єднання на більшості китайських сайтів. Якщо Ви вирішите оплачувати карткою, то переконаєтеся, що адресному рядку браузера перед посиланням на сторінку стоїть значок замочка з https: //. Це відноситься і до магазинів в будь-якій країні.

PayPal – один з найбільш захищених і часто використовуваних методів оплати. Протягом 45 днів (цифра з роками може бути змінена системою) з дня оплати Ви можете відкрити суперечка на повернення грошей у разі бракованого товару, неотправкі, неотримання та ін.

Escrow – останнім часом набуває все більшої популярності на великих торгових майданчиках, таких як Aliexpress.com і Dhgate.com. Коротко суть методу полягає в наступному: Ви оплачуєте замовлення будь-яким зручним для Вас способом (картою, WU, банк. Перекладом), гроші надходять на рахунок сайту та заморожуються там до того, як Ви підтвердите отримання посилки. Тобто продавець отримає гроші тільки після того, як Ви відкриєте пакет і переконайтеся, що товар задовольняє вашим вимогам. В іншому випадку Ви можете відкрити диспут і оскаржити транзакцію. Умови ведення спору визначаються торговим майданчиком і можуть різнитися між собою.