У будь-якій хорошій перукарні, де надають справді якісні послуги, завжди присутня мийка.

Це важливий аксесуар, який встановлюють для виконання більшості видів укладок та фарбування волосся. За його допомоги простіше помити голову. Напевне, перукарську мийку можна назвати головним атрибутом у будь-якій перукарні. Від того, настільки вона зручна, залежить комфорт клієнта. Асортимент мийок на ринку дуже широкий, лишається тільки визначитись із тим, яка найбільше підходить.

Виробники пропонують покупцям аксесуари, які відрізняються за розмірами, формами та кольорами. Мийки бувають оснащені спеціальним кріслом, стаціонарними чи пересувними. Для них передбачають також багато додаткових опцій для найбільшої зручності. Вибір мийки має бути обдуманим, адже від його зручності залежать враження клієнта від процедур.

На що слід звернути увагу під час вибору мийки

Перш ніж придбати той чи інший аксесуар, варто керуватися дизайнерським рішенням салону, а саме, інтер’єром. Мийка для перукарні має вписуватися у загальний дизайн. Не слід забувати і про зручність, це дуже важливий показник. Клієнту має бути максимально комфортно тоді, коли він сидить, запрокинувши голову. У більшості випадків конструкція включає раковину, стійку, змішувач, крісло та кілька додаткових елементів.

Має значення і те, з якого матеріалу зроблена мийка. В залежності від цього критерію, вона буває:

  • пластиковою;
  • керамічною;
  • акриловою;
  • скляною.

Слід правильно визначитись із метою – для чого саме потрібна перукарська мийка. Велике значення має також статус салону та послуги, які він надає. Наприклад, для спа-салону найкраще підійде конструкція, яка має вбудовану функцію масажу. Дуже зручними є також мобільні мийки, які за потреби можна просто присунути до крісла. Вони коштують недорого, але не дуже зручні у використанні.

Які ще параметри мають значення при купівлі мийки

В залежності від функціоналу, ці вироби діляться на кілька різновидів:

  • обладнані кріслом, або не обладнані ним;
  • із функцією масажу;
  • з опцією вольтерівського крісла.

При виборі мийки також варто звернути увагу на її конструкцію. Як писалося вище, вона не повинна мати гострі виступи або кути. Це необхідно, щоб під час процедури пацієнт не поранився. Зручне крісло витримує різну вагу, адже клієнтами салону бувають як діти, так і дорослі різного віку. Детальніше: ukrstil.com