Останнім часом вивчати, а точніше знати, хоча б одну іноземну мову стало нормою серед українців.

І якщо англійська, як міжнародна мова, займає перше місце по вивченню в Україні, то почесне друге – дісталося німецькій.

Чому німецька останнім часом набуває все більшого попиту серед наших співвітчизників, ми дізналися у представника німецького освітнього центру в Україні “Deutsches Sprachzentrum Ukraine”, Ігоря Шнайба. Ось основні показники, які позитивно впливають на поширення німецької мови в Україні:

  1. Німецька – є найпоширенішою мовою в Європі. А оскільки Україна має безпосередню географічну та ментальну близькість з Європою, то українці обирають для вивчення “загальноєвропейської мови” – німецьку.
  2. Молодь та студенти. Німеччина пропонує досить привабливі умови отримання освіти для українців. Але, однією з вимог є знання німецької мови на рівні В1 і вище. Тому українські школярі та студенти, що планують навчання в Німеччині, проходять курси німецької мови в Києві та інших містах України. Як показує практика, для вивчення німецької з нуля до рівня В1 потрібно близько одного року активного навчання.
  3. Робота. На сьогоднішній день, німеччина пропонує офіційну роботу для жителів інших країн, серед яких попитом користуються і українці. І це не тільки ІТ сфера чи медицина. Звичайні робочі професії, такі як тесля, слюсар, сантехнік, будівельник і т.д. також мають підвищений попит в Німеччині. І знов таки, головною вимогою буде знання німецької хоча б на рівні А2.
  4. Міграція. Високий рівень життя, та стабільність німецької економіки, вабить українців в останні декілька років все більше. І якщо розглядати альтернативу: США, Канада, Австралія… всі ці регіони значно далі від України, і тому багато українців обирають для постійного місця проживання та створення родини – Німеччину. Країна зі зрозумілими правилами яка знаходиться не так далеко, країна з достойним рівнем життя, країна що піклується про своїх пенсіонерів і т.д. Останнім часом серед студентів що відвідують курси німецької мови, все частіше можна зустріти людей похилого віку, які планують зустрічати старість саме в Німеччині. І знов, основною вимогою буде знання німецької мови на високому рівні.

ДЕКІЛЬКА ПОРАД ЩОДО ЕФЕКТИВНОГО ВИВЧЕННЯ НІМЕЦЬКОЇ МОВИ.

  1. Вивчати німецьку варто структуровано та послідовно. Німецька не така важка мова, як про неї говорять, а навіть навпаки. В німецькій все структуровано і зрозуміло.
  2. Якщо починаєте вивчати німецьку з нуля, краще перші місяці навчатися в україномовного викладача. Оскільки в основну базу, входить граматика, яку краще і швидше може донести україномовний викладач. Як показала статистика, учні що проходили курси німецької з нуля з носієм мови – краще сприймають мову на слух, а учні які перший рівень проходили в україномовного викладача – краще будують речення, без помилок і зі знанням граматичних тонкощів. А як ми сказали, на початкових рівнях – граматика це та база, без якої далі просто неможливо вивчати мову.
  3. Починаючи з рівня А1.2 – А2.1 – бажано відвідування розмовного клубу та перегляд нескладних відеофільмів на німецькій мові, оскільки це дасть вам змогу краще розуміти “живу мову” та набиратися готових виразів та словосполучень якими німці користуються при розмові.

Вивчайте німецьку мову, розвивайтесь, досягайте поставленої мети разом з Deutsches Sprachzentrum!