itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Вибори у росії не були вільними та справедливими - Боррель

Президентські вибори у росії не були вільними та справедливими, але ґрунтувалися на репресіях та залякуванні. Про це заявив глава зовнішньополітичного відомства Євросоюзу Жозеп Боррель журналістам у Брюсселі. 

Ці вибори були засновані на репресіях і залякуванні.

Боррель зазначив, що вибори не були "вільними та справедливими", оскільки справжня опозиція була пригнічена, а міжнародні спостерігачі були відсутні.

Жозеп Боррель також висловив сподівання, що сьогодні члени ЄС схвалять пакет військової допомоги Україні у розмірі 5 млрд євро на європейському саміті.

Це обговорювалося вже кілька тижнів, я сподіваюся, що сьогодні міністри обов'язково це схвалять, щоб збільшити нашу військову підтримку України.

Сьогодні, 17 березня, країни ЄС опублікують спільну заяву щодо російських виборів. У МЗС Франції заявили, що умови для демократичних виборів у росії не були виконані.

Президентські вибори у росії проходили з 15 по 17 березня. За даними Центрвиборчкому, після обробки 99,7% протоколів володимир путін, який брав участь як самовисуванець, набрав 87,31% голосів. Його привітали серед інших президенти Білорусі, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану, КНДР і Китаю.

По материалам: Подробности