itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Євросоюз засудив і не визнав вибори на окупованих територіях України

Євросоюз засудив і не визнав вибори президента росії на окупованих територіях України. У заяві ЄС йдеться про те, що альянс "рішуче засуджує" проведення "так званих виборів" у Криму, а також у Донецькій, Луганській, Запорізькій та Херсонській областях.

Проведення виборів на території України ЄС назвав "явним порушенням росією міжнародного права".

Європейський Союз знову заявляє, що він не визнає та ніколи не визнає ані проведення цих так званих "виборів" на території України, ані їхні результати. Вони не мають юридичної сили та не можуть мати жодних правових наслідків. Політичне керівництво росії та ті, хто причетний до їхньої організації, зіштовхнуться з наслідками цих незаконних дій.

 

Європейський Союз знову заявляє про непохитну підтримку незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів. росія має припинити свою незаконну агресивну війну проти України і негайно, повністю та без висування умов вивести свої війська та техніку з усієї території України.

Представники російської опозиції перед виборами закликали Євросоюз офіційно відмовитись визнавати їхні результати. Зокрема, з такою заявою виступала Юлія Навальна. Також про те, що результати виборів не повинні бути визнані, говорили деякі політики й у самій Європі.

Президентські вибори у росії проходили з 15 по 17 березня. За даними Центрвиборчкому, після обробки 100% протоколів володимир путін, який брав участь як самовисуванець, набрав 87,28% голосів. Його привітали серед інших президенти Білорусі, Казахстану, Таджикистану, Узбекистану, КНДР і Китаю.

По материалам: Подробности