itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Агент "Буратіно": нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді (фото, відео)

Народному депутату Олександру Дубінському оголосили підозру у державній зраді. Його звинувачують у провадженні інформаційно-підривної діяльності на користь рф. Про це повідомляє СБУ.

За матеріалами слідства, Дубінський він мав позивний "Буратіно" і входив до складу злочинної організації, яку сформувало головне управління генштабу збройних сил росії (відоме як гру). 

Основне завдання цієї організації – розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні та дискредитація нашої держави на міжнародній арені. За це учасники угруповання отримували гроші від воєнної розвідки рф. 

 

За наявними даними, фінансування мережі сягало понад 10 млн американських доларів.

Агент "Буратіно": нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді (фото, відео)

У межах досудового розслідування задокументовано, що Дубінський поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави. Один з прикладів дезінформаційної роботи – розповсюдження фейків про нібито втручання українських високопосадовців у президентські вибори в США у 2019 році.

Для "розгону" проросійських наративів він брав участь у відповідних пресконференціях.

СБУ стверджує, що злочинна організація була створена заступником начальника російського гру Володимиром Алєксєєвим як агентурна мережа, що діяла в столиці України.

Операційним керівництвом ворожої групи з території рф займався його заступник – Олексій Савін.

Агент "Буратіно": нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді (фото, відео)

Крім Олександра Дубінського, до складу ворожої групи входив екснардеп Андрій Деркач, який напередодні повномасштабного вторгнення рф втік за кордон.

Також до цієї агентурної мережі входив колишній прокурор Костянтин Кулик. Він мав позивний "Птичка" і наразі переховується від правосуддя за кордоном. Під час проведення інформаційних диверсій проти нашої держави Кулик публічно займався псевдоправовим "обґрунтуванням" фейків на користь кремля.

Підривну діяльність злочинної організації у Києві координував експомічник Деркача, колишній співробітник гру часів срср Ігор Колєсніков, який за матеріалами СБУ вже засуджений і відбуває покарання за державну зраду.

На підставі зібраних доказів, Генеральний прокурор України повідомив учаснику злочинної організації – народному депутату Олександру Дубінському – про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 111 (державна зрада);
  • ч. 1 ст. 255 (створення, керівництво злочинною спільнотою або злочинною організацією, а також участь у ній).

Агент "Буратіно": нардепу Дубінському оголосили підозру у державній зраді (фото, відео)

Підозра за цими ж статтями повідомлена співробітникам російського гру Алєксєєву та Савіну, які створили злочинну організацію і займалися підбурюванням до державної зради, а також агентам рф: екснардепу Деркачу та експрокурору Кулику. 

Вирішується питання про обрання чинному народному депутату запобіжного заходу. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину та притягнення винних до відповідальності. Зловмисникам загрожує до 15 років з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше депутат Дубінський погодився бути поручителем Ігоря Коломойського.

По материалам: Подробности