На Житомирщині, у Станишівській громаді, триває відновлення Амбулаторії загальної практики сімейної медицини с. Кодня та фельдшерсько-акушерського пункту у с. Миролюбівка, які були пошкоджені внаслідок вибуху ударною хвилею під час бомбардування російськими окупантами.  Внаслідок атаки постраждало дві будівлі, у медзакладі були розбиті вікна, двері та пошкоджено покрівлю й ґанок. 

З перших днів повномасштабної війни Житомирська область була зоною активних бойових дій. Територія системно зазнавала ракетних обстрілів та ударів, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів та місцевої влади вдалося повністю замінити вікна та здійснити поточний ремонт ФАПу у с. Миролюбівка. Будівля медзакладу ФАП наразі відновлена і функціонує. Будівля амбулаторії ЗПСМ с. Кодня перебуває у процесі відновлення. На відбудову виділено кошти з місцевого бюджету. 

Зазначимо, що амбулаторія с. Кодня Станишівської ТГ є медичним закладом та надає первинну медичну допомогу близько двом тисячам мешканців, тут приймають сімейний лікар та лікар-педіатр.

Понад рік ворог щоденно завдає ударів по медичній інфраструктурі України, внаслідок чого чимало медичних закладів було пошкоджено або вщент зруйновано. Попри це Міністерство охорони здоров’я разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медзаклади, аби медична допомога була доступною кожному.  

Так, від початку повномасштабної війни на Житомирщині повністю відновлені 28 об’єктів медзакладів, ще 16 об’єктів – відновлені частково. 
Нагадаємо, загалом в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 468 об’єктів медзакладів та 193 – зруйновані вщент. 421 об’єкт медзакладів вдалося відновити повністю та ще 413 – відновлені частково.

Источник: МОЗ