На Миколаївщині відновлено Миколаївську обласну дитячу клінічну лікарню, яка була пошкоджена внаслідок атаки російської армії ще на початку повномасштабної війни.

Саме Миколаївщина була одним із регіонів, який від початку війни перебував під безперервними артобстрілами та авіабомбардуваннями, внаслідок чого багато обʼєктів інфраструктури, в тому числі й медичної, пошкоджено або зруйноване вщент. Ворог знищував об’єкти цивільної інфраструктури та тероризував цивільне населення. 

Так, лікарня зазнала значних ушкоджень під час ворожого обстрілу касетними боєприпасами. Було пошкоджено дахи, фасади будівель, вибиті вікна та ушкоджено двері. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів, волонтерів та місцевої влади у лікарні вдалося повністю замінити склопакети, двері та здійснити поточний ремонт в місцях ушкоджень. 

Зазначимо, що Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня має поліклініку, хірургічний корпус з відділенням онкогематології, реанімаційні відділення для новонароджених та дітей старшого віку, а також неонатальне відділення. Головний корпус, який включає неврологічне, гастро-ендокринологічне відділення, відділення реабілітації тощо та клініко-діагностичну лабораторію.

Вже понад півтора року медзаклад безперервно надає невідкладну медичну допомогу не лише дітям, а й дорослим, які постраждали внаслідок війни. 

Наразі лікарня відновила свою роботу майже на 90 %. Миколаївська обласна дитяча клінічна лікарня є багатопрофільним медзакладом, тому медичні послуги тут можуть отримати до 200 тис. пацієнтів зі всього регіону. 

Понад рік ворог щоденно завдає ударів по медичній інфраструктурі України, внаслідок чого чимало лікарень було пошкоджено або вщент зруйновано. Попри це МОЗ разом із партнерами продовжують працювати та відновлювати медичні заклади, аби медична допомога була доступною кожному.  

Так, від початку повномасштабної війни на Миколаївщині відновлені 68 об’єктів медзакладів, ще 59 об’єктів – відновлені частково. 

Нагадаємо, в Україні від початку повномасштабної війни було пошкоджено 1 455 об’єктів медзакладів та 190 – зруйновані вщент. 411 об’єкти медзакладів вдалося відновити повністю та ще 412 – відновлені частково.

Источник: МОЗ