Зеленський провів військову нараду: заслухав Залужного, Сирського та Буданова

Президент України Володимир Зеленський провів військову нараду, де заслухав головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, командувача Сухопутних військ Олександра Сирського, главу ГУР Кирила Буданова та Міноборони. Про це глава держави повідомив у вечірньому відеозверненні 4 квітня.

Постійно на звʼязку із нашими командувачами, які протистоять державі-злу на полі бою. Сьогодні відбувся спеціальний формат нашої військової наради. Генерал Сирський – щодо Бахмута, Головком, керівник ГУР – щодо загальної воєнної ситуації. Міністерство оборони – щодо постачання боєприпасів та всього іншого за потребами наших захисників. Рішення вже виконуються.

Коментуючи вступ Фінляндії в НАТО, глава держави запевнив, що настане день, коли й для України безпека буде гарантована Альянсом.

Російська агресія однозначно доводить: лише колективні гарантії, лише превентивні гарантії можуть бути надійними. Саме про це ми завжди й говорили. Говорили й про швидкість – швидкість безпекових рішень має значення. Зараз бачимо, якою може бути швидкість процедур.

 

До речі, саміт НАТО цього року у Вільнюсі заслуговує бути достатньо амбітним. Що амбітніший той, хто береже свободу, то менше можливостей для агресії в того, хто хоче зла. Буде день, коли й для нашої країни безпека буде гарантована.

Також президент Зеленський повідомив, що США надають пакет оборонної підтримки на $2,6 млрд. Боєприпаси для  HIMARS, для ППО, для артилерії.

По материалам: Подробности