itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Євросоюз заморозив активи російських бізнесменів на 13,8 млрд євро

Сума заморожених після початку збройного вторгнення в Україну активів російських підприємців у Євросоюзі склала 13,8 млрд євро. Про це повідомив єврокомісар Дідьє Рейндерс під час зустрічі міністрів юстиції країн ЄС.

Наразі ми заморозили активи (російських – ред.) олігархів та різних організацій на 13,8 млрд євро. Це велика сума, але я мушу зазначити, що значна її частина – 12 млрд євро – припадає лише на п'ять держав. Нам треба продовжувати переконувати інших наслідувати їхній приклад. Ми надіслали листи для отримання додаткової інформації.

Країни Заходу запроваджують санкції у відповідь на російське збройне вторгнення в Україну. Мінфін РФ у березні заявив, що було заморожено майже $300 млрд золотовалютних резервів Центробанку.

Читайте також

Канада дозволила конфіскувати російські активи для передачі Україні

Міжнародна група із блокування російських активів, створена США, повідомляла, що за 100 днів було заарештовано понад $30 млрд активів росіян, які перебувають під санкціями.

На початку липня агентство Bloomberg з посиланням на джерела повідомляло, що країни ЄС заморозили російські активи на $14,6 млрд. Тоді агентство уточнювало, що ЄС працює над покращенням механізму пошуку підсанкційних активів та компенсацією витрат на утримання замороженого майна.

Нагадаємо, що Єврокомісія готується передати російські активи Україні.

По материалам: Подробности