Заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак взяла участь у міжнародній міністерській конференції «Формування демографічного майбутнього Європи: шляхи процвітання суспільств у світі швидких демографічних змін», організованій за підтримки UNFPA (Фонд ООН у галузі народонаселення).

До складу української делегації увійшли три представники від Кабінету Міністрів України – міністерка соціальної політики Марина Лазебна, державний секретар Кабінету Міністрів України Олександр Ярема, заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак. Також у зустрічі взяли участь директорка Інституту демографії та соціальних досліджень Елла Лібанова та співзасновниця міжнародного руху Teenergizer Яна Панфілова.

Українська делегація презентувала досвід реалізації демографічної політики у сфері соціального захисту, охорони здоров'я та взаємодії з неурядовими організаціями.

«Перспективу нашої співпраці та дієві шляхи подолання демографічної кризи в Україні ми обговорили на спеціальній зустрічі із заступницею Генерального секретаря ООН, виконавчим директором UNFPA (Фонд народонаселення ООН) пані Наталією Канем. Розвиток демографічної політики в державі є важливим фактором гендерної рівності, яка сприяє розвитку гармонійних родин, які будують свої союзи на основі поваги та підтримки. Окрім того, йшла мова про такий важливий аспект як залучення батьків до підготовки до народження дитини та про партнерські пологи в умовах протидії пандемії COVID-19», – резюмувала заступниця міністра охорони здоров’я Ірина Микичак.

Міжнародна конференція була присвячена питанням демографічної стійкості та націлена на сприяння у зміцненні потенціалу країн Європи та Центральної Азії.

Довідка:

Конференція «Формування демографічного майбутнього Європи: шляхи процвітання суспільств у світі швидких демографічних змін» пройшла за підтримки Президента Республіки Болгарія й участю міністрів та інших представників урядів, громадянського суспільства, приватного сектору, наукових кіл і міжнародної спільноти.

Даний захід є платформою для обміну досвідом та дієвим політичним механізмом, який дозволить країнам Європи та Центральної Азії повною мірою використати можливості, пов'язані з демографічними змінами.

Источник: МОЗ