Депутат Вінницької міської ради Олександр Дан виявився замішаним в найбільшу житлову аферу Вінниці — будівництво житлового комплексу «Європейський квартал».

Зареєстроване на водія депутата підприємство «Рендінвест», що отримало в оренду комунальну ділянку для будівництва, та партнерські ЖБК «Новобудова», «Новобудова-2», «Новобудова-3» та «Новобудова-6» довгий час відмовлялися визнати свою провину за зупинку будівництва та зникнення коштів інвесторів, пише сайт vsviti.com.ua.

Поки здача в експлуатацію ЖК «Європейський» затримувалася, для багатьох жителів міста та навіть самих покупців нерухомості залишалося таємницею, хто є кінцевим бенефіціаром масштабного будівельного проекту. Як залишалося таємницею, кому дісталися гроші інвесторів, заплачені за квадратні метри в житловому комплексі. Організатори шахрайської схеми намагалися скинути відповідальність за зупинку будівництва на підрядників проекту, в числі яких будівельне підприємство вінницького підприємця Вікторії Галіцької.

Остання опублікувала аудіозапис телефонної розмови з директором ТОВ «Рендінвест» Юлією Приймак, яка непублічно визнала, що гроші від інвесторів через менеджерів передавалися особисто депутату Вінницької міської ради Олександру Дану. Крім цього, керівниця ТОВ «Рендінвест» підтвердила найстрашніші думки покупців нерухомості — ЖК «Європейський» не планується добудовувати! Хоча майбутнім жителям комплексу Юлія Приймак гарантувала швидку добудову довгобуда та введення його в експлуатацію.

Досить дурити людей!!!Стоп!!!Досить!!!Шукаєте "козла" брехнею! Не вийде!Чітко читайте договір!!! ТОВ НЕАЛ це Клубний Дім 6-ти поверхові будинки які здано в експлуатацію!!!!І слухайте розмову з керівництвом ТОВ Ренінвест , Приймак Юлією!Де чітко озвучено хто брав $, хто несе відповідальність, і хто буде добудовувати, точніше відповідь " Ніхто"!Отож досить поливати брудом, залякувати мене і погрожувати!Банда АФЕРИСТІВ яку покриває міська рада!!!

Posted by Галіцька Вікторія on Esmaspäev, 13. jaanuar 2020

Звернення обманутих інвесторів до мера Вінниці Сергія Моргунова з проханням втрутитися в ситуацію та виступити посередником в переговорах із забудовником та інвесторами виявилися безрезультатними. Мер відмовився спілкуватися з вінничанами, а заступним мера Сергій Матусяк «зробив винними» в ситуації самих жертв шахрайської схеми, зіславшись на те, що міська рада тільки видає комунальну землю та дозволи на будівництво, а не контролює подальший його хід.