itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Удар по Чернігову: виконувач обовʼязків мера розкрив деталі прямо з місця влучання

У суботу, 19 серпня, у Чернігові пролунав вибух у центрі міста. Внаслідок обстрілу є поранені та загиблі. В ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Інтер" виконувач обовʼязків мера Чернігова Олександр Ломако розповів про перші деталі удару рф по центру Чернігова прямо з місця подій. 

"Зараз всі служби працюють на місці, розчищають територію, ділянка, де був вибух, перекрита для цивільних, щоб вони не перешкоджали роботі техніки, яка ліквідує наслідки влучання", – зазначив він. 

На жаль, вже є інформація підтверджена про 37 травмованих, серед них діти. На жаль, серед них є й у важкому стані, 11 людей зараз у лікарнях міста. Попередньо, є інформація про 5 загиблих. Я хочу сказати, що це черговий приклад військового злочину рф про цивільного населення, тому що це центр міста. За Драмтеатром, в який був приліт, є парк, в якому завжди гуляє багато дітей з батьками, поряд багато ресторанів з літніми майданчиками та це посеред дня, зрозуміло, що в центрі міста було багато людей. 

Також він розповів, чи перебували люди всередині Драмтеатру, чи були навколо у парку:

Да, були люди всередині. По ситуації всередині по травмованих або загиблих у мене інформації немає, тому що частина з них спустилася в укриття прямо там. По загиблим і травмованим ту інформацію, яку дають спецслужби – це люди, які були біля Драмтеатру, це або уламки, або вибухова хвиля. Дуже багато будівель біля Драмтеатру постраждали, є уламки ракети і уламки будівель. 

Також він прокоментував, яка саме це була ракета:

Я не хочу коментувати специфічну інформацію, це ракета, яка саме – краще повідомлять військові. 

Крім того, Ломако розповів, чи організована медична допомога:

Лікарні працюють, приймають поранених, пожежники, ДСНС, поліція…всі служби на місці, все, що потрібно роблять. Зараз розгортається намет для психологічної підтримки постраждалих. Ця частина міста перекрита, прохання уникати рух центром міста – це перешкоджає роботі технік. 

По материалам: Подробности