UBS придбав Credit Suisse: злилися найбільші банки Швейцарії

Національний банк Швейцарії оголосив про злиття двох найбільших і найстаріших банків країни – UBS та Credit Suisse. UBS погодився викупити всі акції Credit Suisse за ціною 0,5 швейцарського франка (39,29 грн) за кожну. Таким чином, загальна сума операції перевищить 3 млрд франків або $3,24 млрд.

Угоду вже схвалили всі регулятори – як Швейцарії, так і США та Європи. Уряд країни через Нацбанк також надасть UBS усю необхідну підтримку для завершення угоди.

Крім того, Credit Suisse та UBS можуть отримати кредит на 100 млрд швейцарських франків на привілейованих умовах для підтримки рівня ліквідності. А UBS отримав від уряду гарантії відшкодування збитків у разі фінансових втрат через купівлю збиткових активів 167-річного Credit Suisse на суму 9 млрд франків.

Президент Швейцарії Ален Берсе заявив, що "поглинання Credit Suisse з боку UBS – найкраще рішення" в поточній ситуації.

Міністр фінансів країни Карін Келлер-Зуттер зазначила, що уряд "шкодує", що Credit Suisse не зміг самостійно вирішити свої проблеми.

Тепер влада чекає від UBS звіту про майбутні необхідні скорочення робочих місць внаслідок злиття двох банків.

UBS придбав Credit Suisse: злилися найбільші банки Швейцарії

UBS придбав Credit Suiss

Акції другого за величиною банку Швейцарії Credit Suisse у середині березня обвалилися більш ніж на 30%. Цьому сприяло банкрутство 16-го за величиною банку США Silicon Valley і меншого Signature Bank, що спричинило занепокоєння інвесторів щодо стану та стійкості світової банківської системи.

По материалам: Подробности