itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
"Мир не може бути кінцевою метою": прем'єр Естонії висловився про переговори України з росією

Прем'єр-міністр Естонії Кайя Каллас заявила, що мир не може бути кінцевою метою майбутніх мирних переговорів між Україною і росією після закінчення війни. Європейський союз вже тричі здійснював цю помилку.

Про це повідомляє Euroactiv.

Ми вже тричі робили цю помилку у випадку Грузії, Донбасу і Криму, думаючи, що тепер у нас є мирний договір, всі залишаться на своїх місцях, і ми повернемося до звичайних справ. На окупованих територіях звірства не припиняться, якщо буде мир.

Наратив навколо мирних переговорів також був би неправильним, і Україна повинна сама вирішувати, що вона готова покласти на стіл переговорів.

Ми запитуємо: що Захід може зробити для деескалації? Що може зробити Україна для деескалації? Я маю на увазі, що українці не зробили нічого поганого, вони захищають свою країну, яка піддається нападу.

Після вторгнення росії в Україну змінилося те, що до східноєвропейців стали більш-менш прислухатися, "набагато більше, ніж раніше".

Для тих великих європейських країн, у яких сусіди набагато кращі, ніж у нас, їх головна проблема – міграція, але вони повинні розуміти, що якщо буде слабкий мир, то міграція буде продовжуватися, тому що люди будуть боятися жити там.

По материалам: Подробности