itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Верещук та Камишін переходять в Офіс президента, МЗС очолить Сибіга — Арахамія

У фракції «Слуга Народу» представили «загальну картину» кадрових ротацій після «великого перезавантаження уряду». Так, очільники Мінреінтеграції та Мінстратпром Ірина Верещук та Олександр Камишін можуть перейти до Офісу президента.

Про це розповів голова фракції «Слуга Народу» Давид Арахамія. 

За словами Давида Арахамії, 4 вересня відбулося засідання фракції, присвячене "кадровим змінам", у якому взяв участь президент Володимир Зеленський.

На засіданні представники "Слуги Народу" запропонували наступні зміни:

  • Міністерство закордонних справ замість Дмитра Кулеби очолить його перший заступник Андрій Сибіга, який раніше був послом України в Туреччині.
  • Міністром розвитку громад та територій — віцепрем’єром призначать Олексія Кулебу. За словами Арахамії, він керуватиме міністерством у його поточній формі, але в майбутньому воно буде розділене на напрямки інфраструктури та регіональної політики.
  • Ольга Стефанішина, віцепрем’єр-міністерка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, стане новою міністеркою юстиції. 
  • Міністерство ветеранів працюватиме під керівництвом нинішньої заступниці міністра оборони Наталії Калмикової.
  • Мінкультом керуватиме Микола Точицький — дипломат та  заступник керівника Офісу президента. Арахамія пояснив, що на даному етапі потрібно посилити боротьбу з дезінформацією, а для цього, як він наголосив, потрібен кандидат з міжнародним досвідом.
  • Очільник Фонду держмайна Віталій Коваль повинен посісти крісло міністра аграрної політики та продовольства; 
  • Матвій Бідний стане міністром молоді та спорту — до цього він був виконувачем обов’язків.
  • Міндовкілля очолить Світлана Гринчук, яка нині обіймає посаду заступниці міністра енергетики.
  • Генеральний директор «Української оборонної промисловості» Герман Сметанін обіймає посаду керівника Мінстратегпрому. 

Колишній міністр стратегічної промисловості Олександр Камишін перейде на роботу в Офіс Президента, де продовжить відповідати за питання озброєння та інфраструктури, повідомив Давид Арахамія.

Також до Офісу Президента перейде Ірина Верещук, яка наразі очолює Міністерство реінтеграції. Вона займе посаду профільної заступниці керівника Офісу.

Окрім цього, у фракції обговорюється можливість створення нової урядової інституції під робочою назвою Міністерство повернення українців, і кандидатури на посаду ще розглядаються.

 

По материалам: Подробности