itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
У Гаяні перехопили рекордну партію кокаїну, яку мали відправити до Європи

У Гаяні правоохоронці знайшли та вилучили 4,4 т кокаїну в джунглях неподалік кордону з Венесуелою. Це рекордна для Гайани партія кокаїну, яка готувалася до відправки в одну з європейських країн. Вартість партії дурману оцінюється в $200 млн, повідомляє Bloomberg.

Підготовка до операції велася за підтримки американського управління боротьби з наркотиками. Операції передувало виявлення у джунглях нелегальної злітно-посадкової смуги.

Під час огляду території поряд з ЗПС фахівці знайшли безліч великих щільно упакованих коробок, заритих у кількох ямах, присипаних гілками і листям. Там було знайдено і два автомати.

Як вважають фахівці, наркотики доставлялися у схованку повітрям, а потім їх мали спустити річкою до моря і там завантажити на судно для відправки до Європи.

Після перевірки вмісту коробок кокаїн знищили співробітники управління боротьби з наркотиками Гаяни. Міністр безпеки Гаяни Робсон Бенн заявив, що Гайана "є жертвою всієї цієї нелегальної діяльності", а в самій країні, за його словами, кокаїн не виробляється.

У 2022 році колумбійські правоохоронці конфіскували чотири тонни кокаїну з борту напівсубмарини.

По материалам: Подробности