itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
"Наша мета, щоб спроба російського вторгнення провалилася": Шольц закликав росію припинити війну

Канцлер Німеччини Олаф Шольц заявив, що під час телефонної розмови з володимиром путіним не побачив зміни позиції росії щодо України. Про це канцлер ФРН в інтерв'ю порталу T-online. Розмова відбулася 13 травня, вона тривала понад півтори години.

На думку канцлера, росія досі не досягла жодної з цілей, поставлених перед початком вторгнення до України. Зокрема, зазначив Олаф Шольц, Україна продовжує відстоювати свої території, а НАТО лише зміцнює сили.

Україна не завойована, але з великим умінням, мужністю та самопожертвою обороняється. НАТО не пішло, а фактично збільшило свої сили на східному фланзі. І альянс стане ще міцнішим, коли Фінляндія та Швеція приєднаються до НАТО. Самі російські військові зазнали значних втрат, які значно більші, ніж за десятиліття афганської кампанії Радянського Союзу.

Читайте також

Німеччина обговорює постачання Україні десяти систем ППО – Bild

Глава уряду Німеччини зазначив, що єдиною можливістю зняття санкцій з росії є укладання мирної угоди між Москвою та Києвом. Для цього він знову закликав росію вивести свої війська з України.

Якоїсь миті росія має зрозуміти, що єдина правдоподібна можливість скасування санкцій у якийсь момент – це угода з Україною, а це не може бути продиктований мир… Щодо іншого діє чіткий принцип: Україна вирішує ці питання. Ми не можемо вести переговори від їхнього імені так чи інакше.

Шольц стверджує, що санкції мають дуже значний вплив на росію, а "можливості її розвитку дуже обмежені". Канцлер Німеччини пообіцяв і надалі постачати зброю Києву і посилювати санкції проти росії.

Так, ми продовжимо, із санкціями теж. Тому що наша мета полягає в тому, щоб спроба російського вторгнення провалилася. Це еталон наших дій.

Нагадаємо, що 13 канцлер ФРН Шольц під час розмови з володимиром путіним закликав до негайного припинення вогню в Україні, заявив, що в Україні немає жодних нацистів, а Берлін не підтримає нав'язаний Києву силою російський варіант мирної угоди.

По материалам: Подробности