itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Глобальна система спостереження за українцями: у МВС розповіли про 50 000 камер

У суботу, 13 січня, в ефірі телемарафону "Єдині новини" на телеканалі "Інтер" заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко розповів про те, де і як будуть функціонувати 50 тисяч камер спостереження в Україні.

Саме 50 тисяч – це цифра тих камер спостереження, які знаходяться на вулицях нашої країни, на вулицях тих міст, які сьогодні не охоплені війною, я говорю за безпосередньої ті міста, які не знаходяться поблизу зон відкритого ведення бойових дій.

"Під камерами відеоспостереження, ці 50 тисяч, ми маємо на увазі камери на дорогах загального користування, камери в місцях скупчення людей. А також варто зауважити, що 8 тисяч камер сьогодні вже інтегровано", – додав він.  

Сьогодні в Верховній Раді України на розгляді знаходиться проєкт закону про єдину систему відеомоніторингу стану публічної безпеки, якою буде передбачено зокрема правило розміщення камер, доступ до інформації, а також буде передбачено порядок здійснення централізованого контролю за захистом та збереженням інформації, яка збирається за допомогою цих камер. Також буде визначено правила безпеки. 

 

По материалам: Подробности