itemscope itemtype=»http://schema.org/ImageObject»>
Виплати до Дня Незалежності: хто та скільки отримає

Виплати до Дня Незалежності: хто та скільки отримає
Вікторія Горьова

Виплати до Дня Незалежності передбачені відповідно до постанови Кабміну № 1396 Деякі питання соціального захисту осіб, які мають особливі трудові заслуги перед Батьківщиною.

"Подробиці" пояснюють, хто має право на виплати до Дня Незалежності у 2024 році та як їх отримати.

Хто отримає грошову допомогу до Дня Незалежності України у 2024 році

Згідно з постановою, не всі категорії населення мають право на цю виплату.

Пенсіонери, які мають право на таку допомогу, отримають її в серпні разом із пенсією, без необхідності додаткового звернення до Пенсійного фонду.

Ветерани, які продовжують службу або працюють і не є пенсіонерами, отримають виплати на небюджетні рахунки військових частин, установ або організацій, де вони працюють. Також вони можуть подати заяву через портал електронних послуг Пенсійного фонду України.

Особи, які мають право на виплату, але не є пенсіонерами, не служать і не працюють, також можуть отримати допомогу. Для цього їм потрібно подати заявку до Пенсійного фонду в довільній формі. У цьому випадку виплати будуть нараховані на поточний рахунок в уповноваженому банку.

Щоб отримати цю одноразову допомогу, заявку потрібно було подати до 1 серпня. Якщо це неможливо зробити вчасно, є можливість подати заявку до 1 жовтня 2024 року.

Який розмір виплат до Дня Незалежності у 2024 році

Розмір виплати становить від 450 до 3 100 грн, залежно від категорії, до якої належить людина.

Хто скільки отримає:

  • Учасники війни, колишні в'язні концтаборів або особи, які були насильно вивезені на примусові роботи, отримають по 450 грн.
  • Члени сімей загиблих ветеранів війни, визначені відповідно до статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни та їх соціальний захист", отримають 650 грн.
  • Учасники бойових дій, постраждалі під час Революції Гідності, або неповнолітні, які були ув'язнені у віці до 18 років, а також колишні в'язні концтаборів отримають 1 000 грн.
  • Особи з особливими заслугами перед Україною отримають 3 100 грн.
  • Виплати для осіб з інвалідністю внаслідок війни та колишніх малолітніх в'язнів концтаборів, визнаних особами з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва чи з інших причин, залежать від групи інвалідності. Особам I групи виплатять 3 100 грн, II групи – 2 900 грн, III групи – 2 700 грн.

По материалам: Подробности