itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Кулеба анонсував прибуття на фронт снарядів за чеською ініціативою (відео)

Незабаром українські військові відчують прибуття на фронт снарядів, придбаних за сприяння Чехії. Україна також активно працює над подібними угодами з іншими союзниками. Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Минулого тижня в Україні була делегація з Чехії, я з ними зустрівся. Ми проговорили дуже детально, що ми робимо для того, щоб забезпечити повноцінне фінансування і вирішення логістичних правових проблем між постачальниками, отримувачами та посередниками. 

Процес рухається, реалізація цієї ініціативи. Вже більше 15 країн оголосили, що виділять на неї гроші. Можна сказати, що гроші зібрані, але Чехія знаходить деякі нові можливості, то відповідно і бюджет зростає, але я переконаний, гроші будуть зібрані. 

Проговорили з ними графік постачань. Можу підтвердити, що в осяжній перспективі українські солдати відчують прибуття на фронт снарядів, які надійдуть до України в рамках реалізації чеської ініціативи.

Але мине зупиняємось на цій ініціативі і зараз працюємо з іншими країнами, які кажуть, що можуть реалізувати такі самі ініціативи і вже активно над цим працюють. Тому що однією ініціативою тут не обійдешся", – сказав Кулеба.

По материалам: Подробности