itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
48 "Іскандерів" і 20 Ту-95: експерт підрахував, скільки ракет рф може запустити одночасно

росія одночасно може вдарити по Україні 48 балістичними/аеробалістичними ракетами з комплексів "Іскандер-М" вздовж нашого північного кордону та підняти у повітря 20 стратегічних бомбардувальників Ту-95, кожний з яких може нести по 2-4 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Про це в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" розповів ексінженер з випробувань конструкторського бюро "Антонов", авіаційний експерт Костянтин Криволап. 

"Залп з чого складається? З можливості Ту-95. Ту-160 я вже не рахую, тому що вони якщо стануть на крило, то не дуже скоро після модернізації до рівня ТУ-160М, вона погано йде. 

Далі Ту-22М2, які носять ракети Х-22 з майже з тонною вибухівки. Це "Калібри" і це все, що стосується "Іскандерів", яких 48 комплексів стоїть вздовж нашого північного кордону. Оце їх спроможності. 

Можуть ще додати корейських ракет KN-23. Тобто це не маленька цифра, але я думаю що разово вони не зможуть це запустити. 

Крім того, сьогоднішня атака вона була "нашвидкоруч". І я це повязую з візитом Саллівана й інших високих чиновників. Тому що не були задіяні всі їх можливості. Не було "шахедної" атаки, була незначна кількість Х-101/Х-555 порівняно з 29 грудня, коли вони підняли 20 Ту-95 і майже сто ракет запустили саме Х-101/Х-555. 

З тієї атаки вони постійно зменшували кількість цих літаків. Тобто тоді було 20, потім 16, потім 12. І от на рівні 12 бомбардувальників Ту-95 вони літають. У принципі вони можуть брати значну кількість ракет,  але вони старенькі, підстаркуваті, тож беруть 2-4 ракети. 

Будемо рахувати: 12 бомбардувальників – 29 ракет. Це все що вони змогли виконати у цьому розрізі", – розповів Костянтин Криволап.  

По материалам: Подробности