itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Україна отримала від ЄС 4,5 млрд євро

Україна отримала 4,5 млрд євро перехідного фінансування від Євросоюзу в межах програми Ukraine Facility. Про це повідомила перший віцепрем’єр-міністр України – міністр економіки України Юлія Свириденко. 

Кошти, які Україна зараз отримала від ЄС, підуть на покриття поточних потреб державного бюджету та сприятимуть забезпеченню макроекономічної стабільності. 

У рамках перехідного фінансування перед Україною на порядку денному стоїть 5 реформ у наступних сферах: управління державними фінансами, боротьба з корупцією, та розвиток бізнес-середовища тощо. 

Наступний транш обсягом 1,5 млрд євро в рамках перехідного фінансування Україна може отримати вже у квітні за результатами задовільного виконання таких реформ, та позитивної оцінки Європейської Комісії. 

Нагадаємо, у лютому 2024 року Європейський парламент затвердив регламент програми Ukraine Facility. Відповідно до затвердженого регламенту, обсяг підтримки України від ЄС протягом 2024-2027 років складе 50 млрд євро, з яких 38,27 млрд євро буде спрямовано на підтримку державного бюджету.

По материалам: Подробности