Кулеба подав Зеленському кандидатури послів у Китаї, Індії та Бразилії та оголосив конкурс

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подав на розгляд президенту кандидатури послів України в Китаї, Індії та Бразилії. Про це глава МЗС повідомив у Facebook.

Я вже вніс на розгляд Президента України кандидатури послів у цих країнах. Ви дізнаєтеся їхні імена після оприлюднення відповідних указів. Скажу лише, що в такі особливі країни ми плануємо відправити фахівців з досвідом державної роботи рівня міністрів і заступників міністрів.

Міністр поскаржився на "кадровий голод" і додав, що МЗС вперше створює відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам і людям не з дипломатичних відомств запропонувати свою кандидатуру на посаду посла.

Особливо складно з пошуком кандидатів на посади Послів. Шукаю їх в дипломатичній системі. Шукаю в бізнес-середовищі. Шукаю серед науковців. Але зростають і темпи нашої дипломатичної експансії, зокрема в Африці. Тому понад два десятки країн досі без Послів. Єдиний спосіб пришвидшити ці процеси – приймати нестандартні рішення…

 

Отже, заходьте на сайт МЗС і дивіться розділ «Вакансії». Наразі 21 країна Європи, Латинської Америки, Африки, Близького Сходу, Південного Кавказу та Південно-Східної Азії. Аналізуйте, зважуйте, ухвалюйте рішення. З кращими з кращих зв’яжеться HR-служба МЗС.

Кулеба заявив, що "охочих багато, а готових якісно виконувати таку складну роботу – одиниці. Знайти людину, яка відповідатиме критеріям і вимогам, знатиме мови, буде здатна дати результат – дуже непросто".

Тому ми йдемо на безпрецедентний крок – створюємо відкритий механізм, який дозволяє і дипломатам зсередини системи, і людям зовні запропонувати свою кандидатуру на посаду Посла. Відповідна сторінка вже створена на сайті МЗС у розділі "Вакансії".

 

Відкритий пошук Послів – це можливість для системи розширити горизонти, і можливість для гідних кандидатів спробувати себе там, куди раніше можна було потрапити лише через закриті інституційні механізми. Я вперше в історії української дипломатії відкриваю двері, щоб кожен мав рівні можливості спробувати стати сильним менеджером, які зараз так потрібні нашій країні у світі.

Глава МЗС зазначив, що особливий фокус зараз на країнах Африки. Подача заявок у ці країни автоматично підвищує шанси. Крім того, за умови рівних професійних показників, перевага надаватиметься жінкам.

Нагадаємо, у грудні послом України у Болгарії призначили сексологиню без дипломатичного досвіду.

По материалам: Подробности