Алек Болдвін подав до суду на знімальну групу серіалу "Іржа", на зйомках якого він застрелив українку Гатчинс

Голлівудський актор Алек Болдвін подав позов до членів знімальної групи вестерну "Іржа" (Rust), під час зйомок якого він випадково застрелив операторку Галину Гатчинс. Про це повідомляє The New York Times з посиланням на судові документи.

Ця трагедія сталася через те, що на знімальний майданчик були доставлені кулі і їх зарядили в пістолет.

У позові Болдвін звинувачує кількох членів знімальної групи у недбалості та невиконанні обов'язків щодо підтримки безпеки на знімальному майданчик. Звинувачення висунуто проти фахівця зі зброї на зйомках фільму Ганни Гутьєррес-Рід, помічника режисера Дейва Холлза, реквізитора Сари Закрі та постачальника зброї та боєприпасів на знімальний майданчик Сета Кенні.

NYT зазначає, що люди, до яких подано позов, раніше заперечували свою провину в розмовах з поліцейськими.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року на знімальному майданчику "Іржи" в штаті Нью-Мексико Алек Болдвін випадково вистрілив з пістолета, який використовувався як реквізит і виявився зарядженим бойовими патронами.

У результаті загинула операторка фільму Галина Гатчинс (уродженка Києва), а режисер Джоел Соуса отримав поранення. Після цього родина Гатчинс подала до суду на Болдвіна. У Галини залишився 9-річний син.

По материалам: Подробности