itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Доплата 300 гривень: кого торкнеться наступне підвищення пенсій в Україні

З 1 жовтня деяким категоріям пенсіонерів підвищать пенсійні виплати та призначать доплати.

Розмір пенсії за віком зросте для непрацюючих українців, які досягли 65 років. При цьому жінки повинні мати страховий стаж не менше ніж 30 років, а чоловіки – не менше ніж 35 років.
 
Також пенсіонерам від 70 до 75 років мають намір щомісяця нараховувати компенсаційну виплату у розмірі 300 гривень, за умови, що загальна сума не перевищить 10340,35 гривні. Якщо людині виповниться 70 років після 1 жовтня, таку виплату буде встановлено з дати досягнення 70-річного віку.

У Пенсійному фонді розповіли, що для осіб віком від 70 років, яким призначено пенсію відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування", мінімальний розмір виплати зросте до 3000 гривень. Обов'язковою умовою для підвищення є наявність страхового стажу у чоловіків – 35 років, у жінок – 30 років,

"Якщо у зазначених осіб страховий стаж становить менше ніж 35 років у чоловіків, менше ніж 30 років у жінок мінімальний розмір пенсійної виплати визначається пропорційно до наявного страхового стажу, виходячи з розміру 3000 гривень", – зазначають у ПФУ.

По материалам: Подробности