itemscope itemtype=’http://schema.org/ImageObject
Що ленд-ліз означає для України: роз'яснення Єрмака

Завдяки затвердженню у США закону про ленд-ліз, Україна зможе розширити арсенал сучасних озброєнь та кількість воїнів, які будуть володіти цією зброєю. Про це повідомляє керівник Офісу президента України Андрій Єрмак.

Армія стане ще сильніша, а перемога – ближча.

Закон передбачає укладання міжурядових договорів про передачу в оренду або в борг з відстроченою оплатою за використання озброєнь з асортименту військово-промислового комплексу США. Співробітництво в рамках ленд-лізу регулюватиметься міжурядовими договорами, деталі яких будуть оприлюднені. Акт розрахований на 2022 та 2023 роки.

Ми отримаємо високотехнологічну та ефективну зброю, поставки якої супроводжуватимуться навчанням наших бійців ЗСУ. І головне – закон про ленд-ліз дозволяє президенту США не узгоджувати допомогу щоразу з Конгресом. Це значно пришвидшить отримання озброєнь та іншої необхідної нам допомоги.

Важливо також, що ленд-ліз – це не лише про зброю. Це допомога тим, що потрібно для перемоги України, нагадує Єрмак.

Якщо згадати історію Другої світової війни, то окрім танків та літаків США направляли в СРСР верстати, локомотиви, бронесталь, консерви. Зараз, так само, окрім озброєнь можлива й інша допомога, включно з необхідними нам матеріалами, які ми узгодимо.

На дипломатичному рівні ленд-ліз є сигналом для всіх народів світу, що Україна переможе, і кожен має зробити для неї все, що може.

Бо серце демократії сьогодні б‘ється у Києві та на нашій землі.

По материалам: Подробности