itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
У поліції назвали одну з найпопулярніших причин ДТП з постраждалими в Україні

В поліції назвали одну з найпопулярніших причин аварій в Україні. За 2023 рік через неї сталися 1148 ДТП, у яких гинули або постраждали люди.

Про це повідомили в патрульній поліції України.

Однією з поширених причин ДТП з травмованими або загиблими є недотримання водіями безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

За даними правоохоронців, за 2023 рік через недотримання дистанції на території України сталося 1148 ДТП, у яких гинули або травмувалися люди.

Кермачам нагадали, що згідно з п. 13.1. ПДР водій залежно від швидкості руху, дорожньої обстановки, особливостей вантажу, що перевозиться, і стану транспортного засобу повинен дотримуватися безпечної дистанції та безпечного інтервалу.

  • Безпечна дистанція – відстань до транспортного засобу, що рухається попереду тією ж смугою, яка у разі його раптового гальмування або зупинки дасть можливість водієві транспортного засобу, що рухається позаду, запобігти зіткненню без здійснення будь-якого маневру.
  • Безпечний інтервал – відстань між боковими частинами транспортних засобів, що рухаються, або між ними та іншими об’єктами, за якої гарантована безпека дорожнього руху.

Раніше ми писали про те, що через ДТП на Рівненщині сиротами залишилися 23 дитини. 

По материалам: Подробности