itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"Податок на розкіш": з яких авто так скільки потрібно заплатити кошти у 2024 році

Міністерство економіки України розкрило перелік моделей висококласних автомобілів, які підлягатимуть оподаткуванню у формі транспортного податку, відомого також як "податок на розкіш". У 2024 році влада визначила ці моделі як об'єкти, що підпадають під спеціальний податковий режим через їх високий клас та вартість.

Про це повідомляє Міністерство економіки України.

У переліку 184 моделі таких марок як: Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Jaguar, Land Rover, Lexus, Maserati, Mercedes-Benz, Porsche, Rivian, Tesla.

tax on the roads of cars was issued in 2015. from Oleksandr Bilous

Оподатковуються автомобілі, які коштують понад 375 мінімальних зарплат (зараз 7100 гривень). Тобто податок стягують із автомобілів вартістю понад 2,663 млн гривень. Крім того, під сплату податку підпадають автомобілі, не старші за п'ять років, але це залежить від марки авто.

Ставка транспортного податку фіксована – 25 тисяч гривень на рік за кожне авто, що підлягає оподаткуванню.

Сплатити його необхідно: фізичним особам – протягом 60 днів після отримання повідомлення; юридичним особам – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Кошти, одержані від транспортного податку, спрямовуються до місцевих бюджетів.

Раніше ми писали про те, що експерт з питань енергетики Українського інституту майбутнього Андріан Прокіп розповів про те, як будуть попереджати українців про відключення від електропостачання за борги.

По материалам: Подробности