itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Човникового рух між закритими станціями метро: у КМДА назвали дату запуску

У Києві планують випробувати човниковий рух між станціями метро на Оболонсько-Теремківській лінії у тестовому режимі з 13 грудня. Про це повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації Руслан Кандибор в ефірі одного із телеканалів. 

Чиновник зазначив, що наразі проводяться випробування такого виду руху у нічний час доби. Далі розроблять графік руху поїздів для пасажирів метрополітену.

У КМДА уточнили, що влада розглядає можливість запуску двох поїздів двома шляхами з інтервалом з 30 до 15 хвилин, і кожен поїзд ходитиме з інтервалом 15 хвилин.

Також у планах зменшення навантаження на наземний вид транспорту, який зараз перевозить пасажирів між станціями закритих метро "Голосіївська" та "Деміївська", розповів Кандибор.

Таким чином у КМДА буде розуміння, що частина пасажирів перейде у підземку на човниковий потяг, відповідно зменшиться навантаження на автобусне сполучення, і "ми тоді заберемо якусь кількість наземного транспорту і перекинемо людей в метро".

Столична влада хоче прорахувати графіки руху поїздів метро і зробити їх доступними для пасажирів.

Раніше ми писали про те, що у Києві переорганізують завантажені відрізки доріг.

По материалам: Подробности