itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Як повернути на картку гроші за пробне ЗНО та переказати їх на ЗСУ: інструкція

Учасники, які зареєструвалися на пробне ЗНО 2022 року, мають можливість повернути вартість своїх тестів. Гроші можна отримати на банківську картку або перерахувати на потреби Збройних Сил України.

Процедуру повернення коштів опублікували на сайті "Освіта".

Як повернути гроші за пробне ЗНО

Регіональні центри оцінювання якості освіти продовжують проводити повернення коштів тим, хто був зареєстрований для пробного ЗНО та використовував спеціальний сервіс на сайті Українського центру оцінювання.

Учасникам, які бажають повернути кошти, слід звертатися до відповідного регіонального центру, на рахунок якого були здійснені перекази коштів.

Учасники пробного тестування мають можливість обрати, куди направити зазначені кошти: на свій особистий банківський рахунок або ж на підтримку Збройних сил України.

Зазначимо, що у минулому році на пробне ЗНО зареєструвалося понад 156 тис. осіб. Велика частина з них вже подала заявки на повернення коштів, при цьому понад 4 тис. осіб перерахували свої кошти на підтримку Збройних сил України, загалом переведено понад 1 млн грн.

Щоб отримати повернення коштів на банківську картку, слід виконати наступні кроки:

  • Здійсніть авторизацію на спеціальному сервісі, розташованому на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти.
  • Вказавши ім'я регіонального центру, на рахунок якого були здійснені перекази, введіть логін та пароль для доступу до особистого кабінету учасника пробного ЗНО.
  • Оберіть опцію перерахунку коштів на особистий банківський рахунок (або на рахунок іншої фізичної особи).
  • Укажіть банківські реквізити отримувача коштів, такі як прізвище, ім'я, по батькові, реєстраційний номер облікової картки платника податків та рахунок отримувача за стандартом IBAN (який складається з літер UA та 27 символів).
  • Створіть відповідну заяву.
  • Надішліть заявку на електронну пошту регіонального центру, яка вказана в заяві.

Після введення інформації слід дуже уважно перевірити всі дані, оскільки збережену заяву не можна буде відредагувати.

Як повернути на картку гроші за пробне ЗНО та переказати їх на ЗСУ: інструкція

Як перерахувати кошти на ЗСУ

Для здійснення цього процесу виконайте такі дії:

  • Увійдіть в систему за допомогою спеціального сервісу, який доступний на веб-сайті Українського центру оцінювання якості освіти. Вкажіть назву регіонального центру, якому було сплачено за послугу, а також введіть свій логін та пароль для доступу до особистого кабінету учасника пробного ЗНО.
  • Оберіть опцію перерахунку коштів на підтримку Збройних сил України. Підтвердіть свій вибір та вкажіть своє прізвище та ім'я відповідно до даних, які вказувалися під час реєстрації для участі в пробному ЗНО.

Кошти, які перераховують учасники пробного ЗНО, будуть направлені на спеціальний рахунок, що відкритий Національним банком України. Вони гарантовано використовуються для допомоги Збройним силам України.

Читайте також: українські студенти можуть повернути частину суми за "контракт": що для цього треба зробити

По материалам: Подробности