Понад півтора року російська армія продовжує завдавати ударів по медичній інфраструктурі України, внаслідок чого чимало медзакладів було пошкоджено або зруйновано вщент. У тому числі й на Житомирщині. 

На початку березня минулого року внаслідок вибухової хвилі від ворожої ракети та снарядів, випущених по місту, було пошкоджено Коростенську центральну районну лікарню. У медзакладі було вибито вікна на чотирьох поверхах у п’ятиповерховому центральному корпусі медичного закладу. Крім того, будівля лікарня потребувала поточного ремонту. 

Зазначимо, що Коростенська ЦРЛ – багатопрофільний медзаклад, де за рік можуть отримати медичні послуги 47 тис. мешканців регіону. Ліжковий фонд лікарні розгорнутий на 190 ліжко-місць. 

Лікарня має консультативну поліклініку, стоматологічне, приймально-діагностичне відділення, відділення інвазивних методів діагностики та лікування, хірургічне, неврологічне, терапевтичне відділення, відділення медичної реабілітації, стаціонар денного перебування, філії закладу – терапевтичне відділення №2 у селі Бондарівка та неврологічне відділення №2 у селі Ушомир. Крім того, функціонує й відділення анестезіології з 9 ліжками для інтенсивної терапії. 

Медзаклад забезпечує надання спеціалізованої медичної допомоги населенню Коростенського району, в тому числі міста Коростеня, Ушомирської, Горщиківської, Іршанської, Лугинської та Народицької територіальних громад. 

Завдяки спільним зусиллям партнерів та коштом з резервного фонду державного бюджету у лікарні вдалося повністю замінити вікна на чотирьох поверхах та здійснити поточний ремонт. Встановлення нових вікон були виконані ТОВ «Тетерів-Будпроєкт».

Зараз медичний заклад продовжує працювати цілодобово, рятуючи життя та здоров’я жителів не лише області, а й внутрішньо переміщених осіб та захисників України.

Загалом від початку повномасштабної війни в Україні пошкоджено 1 455 об’єктів медзакладів та 190 – зруйновані вщент. 411 об’єктів медзакладів вдалося відновити повністю та ще 412 – відновлено частково. При цьому на Житомирщині відновлено 24 об’єкти медзакладів, ще 18 об’єктів – відновлені частково. 

 

 

Источник: МОЗ