Три комплекти пластин для остеосинтезу вартістю 8 999 254,26 грн, придбані Медичними закупівлями України коштами, зібраними через фандрейзингову платформу UNITED24, отримали медзаклади Києва, Дніпра і Херсон.

Остеосинтез – хірургічне лікування переломів кісток, що полягає в репозиції та фіксації кісткових уламків механічними конструкціями та імплантами, зокрема пластинами. Його основна перевага – збереження функціональної рухомості кінцівки та найближчих суглобів у період зрощення та прискорення відновлення. Застосування пластин дозволяє пацієнтові у стислий термін повернутися до звичного способу життя, уникнути ускладнень від гіпсових повʼязок або тривалого перебування на скелетному витягуванні. Серед інших переваг: мінімізація оперативних втручань, малоінвазивність, зменшення крововтрати та тривалість операцій. 

  «Будь-який перелом пов’язаний із небезпекою численних ускладнень, тривалої непрацездатності, навіть інвалідизації. Остеосинтез дозволяє з точністю відновити природне положення кістки, наскільки можливо, швидко повернути людині мобільність. Людей треба повертати до повноцінного життя», – говорить заступниця міністра охорони здоров’я з питань цифрового розвитку Марія Карчевич.

Нагадаємо,  фіксації переломів кісток, придбані коштом UNITED24, повертають до життя пацієнтів в медзакладах Києва, Дніпра і Запоріжжя.

Источник: МОЗ