itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
США віддадуть Ізраїлю "десятки тисяч" артилерійських снарядів, які призначалися для України - ЗМІ

Пентагон передасть Ізраїлю десятки тисяч 155-міліметрових снарядів, які призначалися для України. Про це повідомляє видання Axios із посиланням на трьох ізраїльських чиновників.

Ізраїльські військові повідомили Сполученим Штатам, що їм терміново потрібні артилерійські снаряди для підготовки наземної операції в Секторі Гази та можливого конфлікту з "Хезболлою" на кордоні з Ліваном.

На думку американських військових та чиновників, передача Ізраїлю снарядів, що призначалися Україні, не вплине безпосередньо на здатність ЗСУ відбивати російську агресію.

Йдеться про снаряди з резервних запасів США, які зберігаються на території Ізраїлю в рамках угоди між країнами. 

19 жовтня міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант заявив, що незабаром віддасть наказ про початок наземної операції армії (ЦАХАЛ) у Секторі Гази. Міністр економіки Ізраїлю Нір Баркат, який входить до Ради нацбезпеки, повідомив ABC News, що армії віддали наказ увійти до Гази, коли військові "будуть готові".

Президент США Джо Байден в інтерв'ю CBS нещодавно заявив, що Вашингтон має можливості надавати допомогу і Ізраїлю, і Україні.

Агентство Bloomberg повідомляло, що глава Білого дому планує запросити у Конгресу додатково $100 млрд на військову підтримку України, Ізраїлю та Тайваню, з яких $60 млрд призначені Україні.

По материалам: Подробности