Міністерство охорони здоров’я України разом із партнерами продовжують забезпечувати лікарні критично необхідним обладнанням для того, щоб якість надання медичних послуг покращувалась. 

Зокрема, ще наприкінці 2021 року Медичними закупівлями України на замовлення Міністерства охорони здоров’я було закуплено 24 стаціонарні цифрові ангіографічні рентгенівські системи. Постачання, монтаж та введення обладнання в експлуатацію триває навіть під час війни. 

Ще 14 ангіографічних систем було нещодавно закуплено у рамках співпраці МОЗ України та Світового банку. Вони будуть встановлені наприкінці 2023 та протягом 2024 років.  

Зазначимо, що ангіографічне обладнання дозволяє оперативно обстежувати та лікувати пацієнтів із патологією судин різних органів і систем, а також визначати місце звуження, закупорки або ж розширення судини, наявність внутрішньої кровотечі та інші процеси і хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. 

Завдяки такому обладнанню лікарі виконуватимуть різні діагностичні та лікувальні втручання, що розширить перелік послуг та дозволить надавати допомогу пацієнтам із судинними та іншими захворюваннями. 

Нагадаємо, нещодавно сучасний ангіограф для покращення кардіологічної допомоги отримала Миколаївська обласна лікарня.  

 

Источник: МОЗ