itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
"США - наймогутніша держава світу, ми підтримаємо і Україну, й Ізраїль" - Байден

Президент США Джо Байден вважає, що Сполучені Штати можуть одночасно підтримувати і Україну, і Ізраїль, а також забезпечувати міжнародну безпеку. Про це глава Білого дому заявив у інтерв'ю CBC News. 

Відповідаючи на запитання, чи зможуть США одночасно впоратися з війною в Україні та загостренням палестино-ізраїльського конфлікту Байден заявив: 

Заради бога, ми, Сполучені Штати Америки, найпотужніша країна в історії світу. Не у всьому світі, а за всю історію. Ми зможемо подбати і про тих, і про інших, і як і раніше, підтримувати нашу обороноздатність на міжнародній арені…

 

У нас є можливості зробити це. І у нас є зобов'язання зробити це. 

 

Як не ми, то хто?

У неділю, 15 жовтня, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван повідомив, що Білий дім запросить у Конгресу понад $2 млрд на поставки зброї Україні та Ізраїлю. За його словами, Джо Байден обговорить питання щодо виділення коштів наступного тижня.

Раніше Байден говорив, що США готові надати Ізраїлю все необхідне для операції ЦАХАЛу в Секторі Газа. США вже направили ізраїльській стороні боєприпаси. До берегів країни вирушили дві авіаносні ударні групи.

10 жовтня стало відомо, що Білий дім розглядає можливість об'єднати військові поставки Україні з терміновим пакетом допомоги Ізраїлю. Республіканці вважали, що ці питання не варто пов'язувати, а Ізраїль має отримати допомогу насамперед.

По материалам: Подробности