Важливим для роботи медичних закладів Херсонщини після підриву Каховської ГЕС є питання буріння свердловин, адже щоденні побутові й санітарні потреби лікарень вимагають стабільного постачання води.

Під час ракетних атак існує постійна загроза пошкодження міських водопровідних мереж, до яких підключені лікарні. Натомість артезіанські свердловини — це стабільне джерело прісної води. 

На жаль, деякі медзаклади і дотепер не підготували свердловини для забезпечення альтернативного джерела водопостачання. Про це в ході наради з головою Херсонської обласної військової адміністрації Олександром Прокудіним зазначила заступниця міністра охорони здоров’я України Марія Карчевич. 

Було вирішено в найкоротші терміни врегулювати питання буріння свердловин.

«Я розумію, в яких важких умовах працюють медики — щодня під прицільними обстрілами ворога. Попри складнощі, медична система працює, ліки, обладнання — все є в наявності для системної роботи. Питання, що з’являються, разом вирішуємо», — зазначила Марія Карчевич. 

Заступниця міністра також вручила нагороди медикам, що отримали їх за проявлені мужність і героїзм у охороні життя та здоров’я людей.

У лікарнях Херсонщини працюють свердловини для забезпечення водопостачання

Источник: МОЗ