itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
Шольц назвав головний мотив вторгнення росії до України

Канцлер ФРН Олаф Шольц заявив про те, що Німеччина проводить відповідальну політику в тому, що стосується надання військової допомоги Україні.

Про це він сказав під час спілкування з мешканцями Ерфурту, земля Тюрингія.

"При всіх рішеннях, які ми ухвалюємо, ми запобігаємо тому, щоби дійшло до ескалації, до війни між росією і НАТО; дбаємо, щоби війна залишалася війною між росією і Україною. Але ми надаємо підтримку Україні, яка обороняється", – сказав Шольц.

Він підкреслив, що "Німеччина проводить дуже відповідальну політику".

Канцлер зазначив, що росія напала на Україну з глибоко імперіалістичного мотиву – вона просто хоче загарбати собі частину території, як це траплялося в 17-му, 18-му, 19-му століттях. І це не є вимислом, про все це путін сказав і написав сам, публічно, підкреслив канцлер. путін вважає Україну, а також Білорусь частинами росії.

Втім, кордони, які склалися на сьогодні в Європі, які оформилися, є визнаними. І якщо країни, які "мають підстави" говорити, що частина територій інших держав належить їм, почнуть робити так, як росія, "виникне пожежа, яку ми не зможемо погасити".

"Це є загрозою, яку несе російська агресивна війна", – сказав глава уряду ФРН.

Він додав, що навіть якщо члени світової спільноти мають дуже різні погляди на деякі речі і не у всьому погоджуються один з одним, всі мають консенсус щодо того, що кордони не можна пересувати за допомогою сили. путін поставив це під питання, зазначив політик.

По материалам: Подробности