Саміт НАТО у Вашингтоні може стати історичним - Зеленський

Країна вже має починати готуватись до саміту НАТО у Вашингтоні, він може стати історичним для України та всіх її союзників.

Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський.

"Уже маємо починати готуватися до саміту НАТО у Вашингтоні. Саміт може стати історичним для України та всіх наших союзників по НАТО, і це залежить від усіх. І від усіх вас, шановні дипломати, і від усіх, хто працює заради України, і від усіх в Альянсі", – йдеться у повідомленні.

За його словами, безпека – це завжди спільні зусилля, і до грудня цього року варто закласти фундамент таких спільних зусиль.

"Завдання послів у країнах НАТО – працювати для консолідації всіх столиць Альянсу навколо пріоритетів спільної безпеки. Саме в Україні здобувається безпека для нашого континенту та загалом для міжнародного порядку, що заснований на правилах, і це заслуговує на політичне та юридичне визнання всіма нашими союзниками", – додав президент.

Також Зеленський підкреслив, що завданням послів у решті країн світу – щоденно спростовувати російську дезінформацію, що нібито перспектива членства України в НАТО була причиною і призвела цією практикою до війни.

Він додав, що це дуже важливо – боротися проти цієї дезінформаційної політики російської федерації і спростовувати її.

По материалам: Подробности