Шмигаль розповів, як готується українська енергетика до майбутніх атак рф

Україна почала підготовку захисту об'єктів енергетичної інфраструктури до майбутніх обстрілів з боку рф. Про це повідомив премʼєр-міністр України Денис Шмигаль у своєму виступі під час засідання Кабінету міністрів.

Готуємося до зими та відновлюємо енергетику: генерацію, мережі розподілу, теплоелектростанції, ТЕЦ, котельні. До грудня плануємо додати в енергосистему 2,9 ГВт потужності, – заявив Шмигаль. 

Згідно зі словами прем'єр-міністра, Україна розпочала підготовку до захисту енергооб'єктів від ворожих атак. Одним із способів захисту є децентралізація генерації електроенергії.

На думку прем'єра, російські терористи будуть атакувати переважно статичні великі електростанції, але не зможуть вразити пересувні невеликі об'єкти. Таким чином, децентралізована генерація допоможе забезпечити більшу стійкість та захищеність енергоінфраструктури країни.

Сьогодні уряд спрощує процедури зі встановлення мобільних генеруючих газотурбінних установок та супутньої інфраструктури. Також знімаємо бюрократичні перепони для проведення повітряних ліній електропередачі та підстанцій. Це пришвидшить енергетичне відновлення і створить міцну, менш вразливу для ворога систему, – підкреслив Шмигаль.

По материалам: Подробности