Винищувачі МіГ-29 для України: Болгарію просять передати літаки

Радник міністра оборони України Юрій Сак заявив про те, що Болгарії необхідно взяти приклад з Польщі та Словаччини та передати Україні свої винищувачі МіГ-29. Про це повідомляє "БНТ Новини".

Він заявив, що це дозволить посилити ВПС України. З моменту першого запиту зброї Україна у квітні минулого року Болгарія неодноразово заявляла, що не може надати свої літаки, льотний ресурс яких спливає через відсутність запасних частин.

Щодня ми вбиваємо від 900 до 1000 російських солдатів. Їм немає справи до життів своїх солдатів. Вони використовують їх як гарматне м'ясо. Звичайно, це війна, і в нас теж є втрати, але вони значно менші. І це наша тактика – ми максимізуємо втрати противника при мінімізації своїх.

Через безперервні обстріли Україні необхідно посилити свою ППО. Україна дякує Польщі та Словаччині, які вирішили на даному етапі відправити 15 літаків МіГ-29 із запчастинами.

Ці літаки, безумовно, ефективно використовуватимуться нашими ВПС. Вони покращать можливості наших ВПС, і ми закликаємо всі інші країни, у тому числі Болгарію, також розглянути можливість посилення ВПС України шляхом надсилання нам того літака, що у вас є.

У Болгарії є мінімум 12 винищувачів МіГ-29.

По материалам: Подробности