путіна заарештують у разі його візиту до Німеччини - Мін'юст ФРН

Німеччина заарештує володимира путіна на вимогу Міжнародного кримінального суду (МКС), якщо президент росії опиниться на території ФРН. Про це заявив німецький міністр юстиції Марко Бушман газеті Bild am Sonntag.

Я очікую, що МКС швидко звернеться до Інтерполу, а також до держав-учасниць і попросить їх про виконання [ордера на арешт]. Тоді Німеччина буде зобов'язана заарештувати президента Путіна, якщо він в'їде на територію Німеччини, і передати його до МКС.

Як зазначає Die Zeit, діяти відповідно до постанови МКС мають усі країни, які підпорядковуються його юрисдикції.

17 березня Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт президента росії володимира путіна. Його підозрюють у незаконній депортації дітей з окупованих територій України до рф. Аналогічний ордер на арешт був виданий щодо уповноваженої з прав дитини Марії Львової-Бєлової.

Міжнародний кримінальний суд ґрунтується на Римському статуті, який підписали приблизно 120 держав. Після того, як МКС просить країни-учасниці про сприяння, ті повинні негайно провести арешт та доставити підозрюваного до місцевого суду. Юрисдикцію МКС не визнають росія, Україна, США, Китай, Ізраїль та інші країни.

По материалам: Подробности