itemscope itemtype=”http://schema.org/ImageObject”>
ГУР пояснило, навіщо росія створює напруження в Молдові

РФ влаштовує напруження навколо Молдови та невизнаного Придністров'я, переслідуючи дві цілі. Аби відвернути увагу світу від війни в Україні та аби продемонструвати якусь "перемогу" для російського народу.

Про це повідомив представник ГУР Міноборони Андрій Черняк.

За його словами, воєнна розвідка України фіксує ті події, що зараз відбуваються в Молдові і так званій невизнаній республіці Придністров'я.

"У Придністров'ї в росіян є дуже обмежений контингент. Є склади, які вони охороняють. Але не тих складах уже майже нічого немає, а те, що залишилося – старе і непридатне до використання. А в Молдові вони зараз все ж намагаються політичним шляхом розхитати ситуацію – під "чужим прапором", – зазначив Черняк.

Він нагадав, що за таким сценарієм росіяни колись влаштовували подібне в Донецьку та Луганську.

"На нашу думку, створюючи напруження в Молдові, Росія ставить для себе дві цілі. Перше – це намагання відволікти європейську громадськість від подій, що відбуваються в Україні. Вони бачать, що вся увага сконцентрована на Україні, в тому числі у сенсі допомоги. Тому вони намагаються розпалити нову пожежу в Європі", – пояснив Черняк.

По-друге, за його словами, це спрямовано на внутрішнього споживача в росії.

"Адже вони не досягли жодного результату в своїй так званій "спеціальній воєнній операції". Тому їм потрібно демонструвати будь-які "перемоги" для свого населення. Зараз вони намагаються зробити якусь революцію, щоби створити ілюзію наче "світ за них", "народ Молдови за нас", – зауважив Черняк.

По материалам: Подробности