Жозеп Боррель закликав Європу передати Україні всі наявні боєприпаси

Найближчими тижнями Євросоюз розраховує вирішити проблему невідповідності обсягів озброєння та боєприпасів, які поставляються ЗСУ. Про це заявив глава європейської дипломатії Жозеп Боррель на Мюнхенській конференції з безпеки.

За його словами, 6-7 березня глави МЗС ЄС проведуть позачергову зустріч для узгодження нового пакету військової допомоги Україні. Боррель закликав Євросоюз передати України всі снаряди, які у нього є.

Ми маємо швидко збільшити та прискорити військові поставки Україні. Україна перебуває в критичній ситуації з точки зору боєприпасів, цю проблему слід вирішити впродовж тижнів. Вона не може бути вирішена шляхом спільних закупівель боєприпасів, оскільки будь-які замовлення зараз опиняться наприкінці довгого списку замовлень. Ми маємо використовувати те, що у нас є, те, що є у країн-членів, які потім заповнять ці запаси за рахунок спільних поставок. Цим повинні займатися глави МЗС та міністри оборони.

Читайте також

Франція та Австралія спільно вироблятимуть артилерійські снаряди для ЗСУ

16 лютого Європарламент закликав передати Україні всі види озброєнь, у тому числі винищувачі, ракетні системи та гелікоптери. Як вважають європейські депутати, лише значне розширення військової допомоги Україні дозволить країні відновити повний контроль за своєю територією.

Нагадаємо, Пентагон замовив виробництво 155-мм снарядів для ЗСУ.

По материалам: Подробности