Rheinmetall готовий виготовляти для України танки Panther

Німецький оборонний концерн Rheinmetall, який виготовляє танки Leopard, готовий відправити Україні найсучаснішу модель бойового танка власного виробництва – Panther KF51, а також бойові машини піхоти (БМП) Lynx. Про це заявив голова концерну Армін Паппергер в інтерв'ю газеті Handelsblatt.

Україна зацікавлена в Lynx та Panther, тобто у найсучасніших БМП та танках. Україна хоче танки, і ми вевдемо переговори з Києвом про експорт Panther.

Він уточнив, що рішення про можливе постачання таких бойових машин залишається за урядом Німеччини. Якщо дозвіл буде отримано, танки поставлять за 15-18 місяців, запевнив глава Rheinmetall.

Паппергер стверджує, що спочатку компанія зможе виготовляти 3-5 новітніх танків на місяць, а згодом збільшити це число до семи. При цьому концерн готовий збудувати в Україні завод з виробництва Panther.

Не потрібно помилятися, Україна й надалі відчуватиме потребу у захисті. У зв'язку з цим ми готові побудувати завод з виробництва Panther також вУкраїні. Умовою для цього є, звичайно, закінчення війни та наявність експортного дозволу.

Концерн Rheinmetall представив бойовий танк Panther KF51, які мають прийти на зміну Leopard 2, на міжнародній виставці Eurosatory 13 червня 2022 року. Танк має пускову установку для розвідувальних дронів та дронів-камікадзе. Крім того, він має захист AMAP.

До цього додається інтегрована система захисту від безпілотників. Хоча Panther краще оснащений, він значно дешевший.

Rheinmetall готовий виготовляти для України танки Panther

Глава Rheinmetall і танк Panther KF51

БМП Lynx була представлена концерном у 2016 році. Сталева броня БМП захищає від протитанкової зброї, боєприпасів середнього калібру, осколкових снарядів та бомб. Впроваджена система захисту AMAP.

Нагадаємо, уряд Німеччини видав дозвіл на постачання Україні 187 танків Leopard 1.

По материалам: Подробности