Окупанти зосереджують сили під Бахмутом - Генштаб

Російські окупанти зосереджують сили на Бахмутському напрямку, а на Херсонщині зазнають дефіциту колаборантів. Водночас ЗСУ посилюють ППО на кордоні з Білоруссю.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Шість ракетних, три з яких по цивільних об'єктах міст Куп'янськ і Краматорськ, а також 14 авіаційних ударів завдав супротивник минулої доби. Противник також зробив 95 обстрілів із реактивних систем залпового вогню.

Основні зусилля ворог зосереджується на веденні наступу на Бахмутському напрямку. Веде марні наступальні дії в Авдіївському напрямі.

Так, підрозділи Сил оборони відбили атаки окупантів у районах населених пунктів Білогорівка Луганської області та Сіль, Червона Гора, Бахмут, Кліщіївка, Водяне, Невельське, Мар'їнка та Перемога.

Через незначну кількість колаборантів загарбники змушені завозити чиновників із рф для виконання управлінських функцій окупаційного режиму. До того ж спостерігається нестача працівників у різних галузях, оскільки місцеві жителі не бажають співпрацювати з окупантами.

Тому росіяни намагаються завезти робітників із тієї ж росії та тимчасово окупованого Криму.

Наша авіація протягом доби завдала 12 ударів по районах зосередження ворога, а також 4 удари по позиціях його зенітно-ракетних комплексів.

Крім того, в районі Соледара зенітники знищили ворожий літак Су-25.

Підрозділи ракетних військ та артилерії Сил оборони України за добу вразили 2 пункти управління, а також 5 районів зосередження загарбників, склад боєприпасів, станцію РЕБ та станцію радіолокації.

По материалам: Подробности